Previous Article Next Article

KONKURS BOSANA FONDACIJE

za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja države Bosne i Hercegovine u akademskoj 2020/2021. godini


I.
Bosana Fondacija raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa visokog obrazovanja s područja Bosne i Hercegovine za akademsku 2020/2021. godinu.


II.
Uslovi za apliciranje na Konkurs za dodjelu stipendije su sljedeći:
• prednost imaju kandidati koji su trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu za nezbrinutu djecu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici;
• pored navedenih kategorija u obzir ćemo uzeti i kandidate čiji su staratelji/roditelji nezaposleni ili imaju izuzetno niska primanja
• kandidati moraju imati status redovnog studenta na jednom od državnih fakulteta BiH;
• biti državljani Bosne i Hercegovine;
• da nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija;
• da upisuju ili pohađaju prvi ciklus studija u 2020/21. godini.


III.
Kriteriji za dodjelu stipendija su sljedeći:
• opći uspjeh iz srednje škole;
• nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima;
• socijalni status;
• ostalo (detalje možete naći u Prijavi).


IV.
Prijave na Konkurs podnose se na obrascu koji se može preuzeti na internet stranici Bosana Fondacije (www.bosanafoundation.org).

Uz popunjenu Prijavu priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane u kriterijima i uslovima Prijave. Dokumentacija se prilaže u elektronskom formatu, pa je potrebno skenirati originalne dokumente mjerodavnih službi. Lista potrebnih dokumenata je navedena u Prijavi i isti ne moraju biti ovjereni.

Molimo kandidate da šalju samo potpune prijave koje ce sadržavati sve dokumente navedene u Prijavi. Osoblje Fondacije nije dužno čuvati nepotpune prijave dok kandidati prikupljaju ostale potrebne dokumente.


V.
Odluka o visini stipendije i broju stipendista u akademskoj 2020/2021. godini, mjesečni iznos i iznos za dodatne školske troškove odredit će se naknadno.


VI.
Prijave se mogu izvršiti od dana objavljivanja Konkursa 1. augusta 2020. do 16. augusta 2020. Studenti koji uđu u uži izbor će biti kontaktirani i intervjuisani.

Konačna odluka i lista kandidata će biti objavljena krajem septembra 2020. godine. Prijava se popunjava elektronski na našoj web stranici gdje se i prilaže potrebna dokumentacija.


NAPOMENA: Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati!!!


Ajlana Osmanagić
Direktorica Programa
Bosana Fondacija


Bosana Fondacija
Konkurs za stipendije 2020/21
(6/9/20)
Previous Event Next Event
+